Mogyorótorta málnahabbal
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 30 dkg pörkölt, héjazott mogyoró
- 20 dkg cukor
- 10 db tojás
- 2-3 evőkanál finom zsemlemorzsa
- fél liter tejszín
- 5-6 evőkanál málnaíz
Elkészítés
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a darált mogyorót és a zsemlemorzsát is hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd kézzel óvatosan belekeverjük. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 40 percig sütjük. Legalsó fokra vesszük és még így sütjük 10 percig. Kettévágjuk, megtöltjük a málnaízzel elkevert tejszínhabbal. Kívül is ezzel vonjuk be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.